Contact:
mail@tovetraesdal.no

Presseklipp/anbefalinger

KONSERTER

"Liedsangerinne av høy klasse”

“Tar jeg ikke meget feil, har vi I Tove Træsdal fått en ny lied-sangerinne av høy klasse. Det kresne, krevende, stilistisk og språklig vidtspennende programmet for hennes debut-konsert ga på forhånd løfter om noe utenom det vanlige, og vi ble ikke skuffet. Tove Træsdals stemme er en både ren og klangrik mezzo, tiltalende myk og uforsert over hele denne stemmetypens register, aldri stiv eller klangløs. … Diksjonen er utmerket, og sangerinnen viste igjen og igjen at hun forstår hva hver sang handler om, og vet å formidle sin innsikt til tilhørerne både med fin ”innigkeit” og med opprinnelig glød. … Stemme, musikalitet, kunstner-natur. Hva mer kan folket forlange? Jeg venter utålmodig på Tove Træsdals neste lied-aften.”
HARALD KOLSTAD, Arbeiderbladet, 1993, debut-anmeldelse

”strålte av varme og inderlighet”

”En stor musikkveld med Tove Træsdal og Einar Steen-Nøkleberg er i havn i Festiviteten. … Det var sanger av 200 årsjubilant Franz Schubert og av Johannes Brahms som sto på programmet under konserten i går. Presentert av vår dyktige mezzosopran Tove Træsdal ble det et musikalsk møte som strålte av varme og inderlighet, og hvor tolkningsrikdom og fargelegging sto i fokus. T.T. er en av våre fremste mezzosopraner, og hun viste utstråling og sikkerhet som gjorde musikkopplevelsene store og vakre.”
BJØRN TORE SANDBREKKENE, Østlandsposten 1997

”en følsom og intelligent kunstner”

”Mezzosopranen Tove Træsdal viste atter en gang at hun er en av våre fremste tolkere av romanser, lieder og, ikke minst, ”mélodies”. Hennes egale, smidige stemme har, særlig ”live”, en egen litt sprø sølv-klang, en egen ”charme discret”, og hun er en følsom og intelligent kunstner. Hennes franske diksjon er god, og hun forstår hva hun synger. Alt hun gjorde hadde sanglig og musikalsk kvalitet, og hennes ”Invitation…”, hennes ”Romance de Mignon” var tolkninger jeg kommer til å huske en stund.
HARALD KOLSTAD, Arbeiderbladet 1996,Fremføring av H. Duparcs sanger I Den Gamle Logen, Oslo

Omtaler av CD ”With Grieg in Europe” m/E.H.Smebye,
VCD 19106, 1995, verk av Grieg, Brahms, Heise Ravel.

”Et godt produkt og et løfterikt bekjentskap”

”Tove Træsdal fremtrer som et spennende bekjentskap, der hun setter noen av Griegs mest ”europeiske” sanger opp mot et flott og variert europeisk repertoar. Hennes mezzo gir gode uttolkninger av sangene, samtidig som den hele tiden melder at her er et potensiale som kan og vil videre. Tolkningene virker innsiktsfulle med en kombinasjon av musikalsk modenhet og vitalitet i fremføringen. ”
MORTEN EIDE PEDERSEN, Musikken, 1996

”har noe på hjertet”

”Det som først og fremst tiltaler meg, er hennes milde, myke og stemningsfulle uttrykk. Behagelig tvers gjennom hele innspillingen. Men slett ikke uten nerve. Hun dramatiserer og gir tekstene liv. … ..selv om sangene inneholder mye dramatikk, faller ikke Træsdal for fristelsen til å presse stemmen i forhold til styrke. Hennes fortrinn er det vakre, varme. Dessuten spenner den vidt med god klang både i høyde og dybde. ”
BRITA SKOGLY KRAGLUND, Vårt Land 1995

Uttalelser/anbefalinger

”Voix charmante”

”Ayant eu l’agréable devoir de travallier des mélodies françaises avec madame Tove Traesdal, il m’est très agréable de vous la recommander au cas où vous auriez l’occasion de faire entendre de la musique française à Oslo. Elle est une parfaite musicienne,à la voix charmante et prononce fort bien le français”
HUGUES CUENOD, sveitsisk tenor

”unique experience”

”It is not only her voice, but also her understanding of the literature which should make her performance a unique experience”
OREN BROWN, professor, Julliard, New York

“stort og variert repertoar”

Nasjonalgalleriet har gjennom en årrekke benyttet sangerinnen Tove Træsdal i  forbindelse med konserter I museet, særlig knyttet til spesialutstillinger og tema-arrangementer. Her kan nevnes ”Fransk Symbolisme” våren 1994, ”Dansk gullalder” våren 1999 og ”Bymiljøer i norsk kunst” høsten 2000. TT er ikke bare en dyktig sanger med et stort og variert repertoar. Hun evner å sette sammen og presentere et program som fungerer utmerket både i forhold til museet og til publikum. I Nasjonalgalleriet er dette særlig viktig fordi museet ikke er et vanlig konsertlokale. Vi forsøker gjennom spesielle arrangementer å knytte musikk og billedkunst tematisk sammen og er derfor helt avhengig av musikernes fleksibilitet og kunstforståelse. … I forbindelse med utstillingen ”Bymiljøer i norsk kunst” høsten 2000 ble det arrangert to temakonserter med musikk fra henholdsvis Kristiania og Roma/Paris. De tre musikerne (Tove Træsdal, Elisabeth Tandberg og Jorunn Marie Bratlie) laget et morsomt og publikumsvennlig program som trakk fulle hus og begeistret publikum. Vi kan gi TT våre beste anbefalinger.
FRITHJOF BRINGAGER, leder av undervisnings- og informasjonsavd. Nasjonalgalleriet, Oslo